• slider00.jpg
  • slider01.jpg
  • slider02.jpg
  • slider03.jpg
  • slider04.jpg
  • slider05.jpg
  • slider06.jpg
  • slider07.jpg
  • slider08.jpg

 

OVER DORPSFEESTEN VELDEN
Cultureel evenement met ideële motieven

De Dorpsfeesten Velden worden sinds 1979 georganiseerd door Stichting Dorpsplein Velden. Werd het evenement in de beginjaren gehouden ter ere van het vernieuwde marktplein en de nieuwe sporthal “De Visgraaf” te Velden, in de loop der tijd is het uitgegroeid tot een evenement van formaat in de regio.

Dorpsfeesten Velden is vanaf het begin onverminderd een sociaal-cultureel evenement met een ideëel doel. Alle verenigingen en clubs in het dorp kunnen medewerking verlenen aan dit feestweekend en zo de clubkas aanvullen. Van de opbouw en afbraak van de feesttent tot de bardiensten in het weekend, alle werkzaamheden gebeuren door vrijwilligers van de deelnemende verenigingen.

Na afloop van de Dorpsfeesten komt de opbrengst ten goede aan de meewerkende en optredende verenigingen. Bovendien bepalen de deelnemende clubs mede het programma van het evenement…

 Invulling Dorpsfeesten Velden

Jaarlijks in september vindt op en rond de markt in Velden de Dorpsfeesten Velden plaats, een muzikaal,cultureel en feestelijk regionaal evenement dat openbaar en gratis toegankelijk is. De opzet bestaat uit twee delen, onlosmakelijk met elkaar verbonden:

  • De Jaarmarkt met diverse kramen, wagens en standhouders in de straten rond het marktplein. Tevens de traditionele Kindermarkt, waarbij honderden kinderen hun spulletjes verkopen aan de belangstellende bezoekers.
  • In de feesttent op de markt worden optredens van Veldense (muziek)verenigingen afgewisseld met optredens van toporkesten en artiesten van formaat. Op vrijdagavond is de muzikale aftrap van het feestweekend met ieder jaar een compleet nieuwe programma… Zaterdagmiddag is Familiemiddag. Op zaterdagavond wordt jaarlijks een toporkest geboekt voor een onvervalste swingavond voor jong en oud. De zondag is frühshopdag met plaatselijke muziek en bijzondere optredens en bands.

 

Jaarlijks probeert de organisatie te vernieuwen in de programma-onderdelen, dus houd het actuele programma in de gaten.

 


QUIZ 'T WAL

Dizze Dorpsquiz is 't niejste onderdeil van de Dorpsfeesten Velden en wurt georganiseerd door un super enthousiast team Veldenaere!
Hald os in de gate want binnekort huurt ge mier! 

 


TERUGBLIK 2018

AM Kasdekreiniging.jpg

 

FOTOBOEK 2017 editie 39

Vrijdag avond

Bekijk de foto's

image content caption module
 

Zaterdag avond

Bekijk de foto's

image caption module joomla
 

Zaterdag middag

Bekijk de foto's

image caption module joomla
 
easy image caption plugin
 

 

.be

 

 CONTACT

  
      

 CONTACT INFORMATIE
 
Naam 
Emailadres 
Vraag